A házi készítésű jégkrém remek módja a nyári frissítésnek, miközben a gyerekek is kapnak egy adag friss gyümölcsöt. Ezeknek az ízletes fagyasztott desszerteknek az elkészítése egyszerű, és az Ön kezébe adja az összetevők ellenőrzését, ami különösen akkor üdvözlendő, ha egészségesebben próbál táplálkozni, vagy ha gyermeke speciális diétát tart, vagy bizonyos összetevőkkel szemben intoleranciával rendelkezik.
A házi készítésű jégkrémek elkészítésének egyik legfontosabb lépése a jégkrémformák. Maguknak a jégkrémeknek az elkészítése egyszerű, és az Ön preferenciáitól függ. Választhat gyümölcsös popsicles-t vagy krémes lehetőségeket, mint például sajttorta, joghurt vagy író. A gyümölcsös jégkrémek esetében egyszerűen turmixolja péppé a kiválasztott gyümölcsöt, és öntse a formákba. Választhat egyféle gyümölcsöt, vagy többféle gyümölcs kombinációját is elkészítheti, például mangó popsicles eperrel vagy popsicles görögdinnyével és kivivel.
Ha úgy dönt, hogy cukrot ad hozzá, az a felhasznált gyümölcs édességétől függ. Az érett gyümölcsök önmagukban is természetes édességet adnak a popsiclesnek, így a cukrot elhagyhatja. Ne feledje azonban, hogy a fagyasztás elnyomja az ízt, így még az édes gyümölcsök is kevésbé lehetnek intenzívek. A cukor emellett segít csökkenteni a jégkristályok képződését, így a popsikek lágyabbak és kevésbé jegesek lesznek.
Mivel díszítsük a jégkrémet?
Csak felnőtteknek :-)
Mit szólnál ahhoz, ha olyan jégkrémet készítenél, amiben van egy kis alkohol? Ezek a frissítő fagyasztott desszertek csak felnőtteknek szólnak, és a kerti partik, a nyári születésnapi ünnepségek vagy a baráti összejövetelek elengedhetetlen részeivé válhatnak.
Az alkoholt tartalmazó jégkrémek számtalan változata létezik, amelyek a kemény alkohol kedvelőinek is tetszhetnek, és valami extrát kínálhatnak nekik. Az édes és gyümölcsös finomságok kedvelőinek például létezik hibiszkusszal, málnával és vodkával készült popsicles. Ez a kombináció érdekes ízpalettát és felfrissülést hoz a forró nyári napokra.
Egy másik lehetőség az uborkával, tequilával és gyömbérrel készült popsicles. Ez a keverék fanyar és frissítő élményt nyújt, amelyet harapásonként lehet élvezni. Azok számára, akik a bort részesítik előnyben, ott vannak a sangria popsicles.
A hölgyek viszont értékelhetik a proseccóval vagy aperollal készült popsicles-t. A málnás popsicle proseccóval a pezsgő és az édes málna ízletes kombinációja. Szóval készítsd elő a jégkrémformákat, válaszd ki a kedvenc hozzávalóidat, és láss neki!
1000 g | eper |
250 g | túró |
250 g | tejszínhab |
70 g | cukor |
Először a tejszínt verjük kemény habbá. Verjük fel a megmosott gyümölcsöt.
Egy tálban keverje össze a cukrot a túróval, és adja hozzá az előkészített gyümölcsöt, majd enyhén keverje bele az előkészített tejszínhabot.
Töltse a keveréket jégkrémformákba. Hagyjuk a fagyasztóban néhány órán át, hogy megszilárduljon.
A kész jégkrémet olvasztott csokoládémázba márthatjuk, majd szóróanyaggal díszíthetjük, esetleg szintén csokoládéból. Ha nincs eper, bármilyen gyümölcsöt használhatsz, vagy gyümölcskeveréket. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, édes gyümölcsökhöz kevesebb kell, mint savanyú gyümölcsökhöz.
Gyümölcspép
500g Eper
50g Cukor
A megmosott gyümölcsöket turmixoljuk össze, keverjük bele a cukrot. Töltse meg a popsicle formákat az elkészített keverékkel, és néhány órára tegye hűtőbe. Vegye ki a kész jégkrémet a formából, és tálalja.