Gyümölcsös muffinok receptje vaníliakrémmel:
A tésztához szükségünk lesz:
220g sima liszt
60g lisztcukor
140g vaj
10g vaníliás cukor
1db tojássárgája
A krémhez szükségünk lesz:
500ml tej
2 tasak vaníliapuding
150g porcukor
250ml tejszínhab
1 evőkanál rum
A díszítéshez szükségünk lesz:
Friss gyümölcsök ízlés szerint - lehetőleg eper, áfonya, málna,...
...
Először is készítsük el a tésztát. Egy nagy tálban keverjük össze az átszitált lisztet és a cukrokat, adjuk hozzá a darabokra vágott, megpuhított vajat és a tojássárgáját. A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, amíg sima tésztát kapunk, majd csomagoljuk fóliába, és hagyjuk a hűtőszekrényben megdermedni egy ideig. Közben készítsük el a krémet. Öntsük a hideg tejet egy lábasba, és keverjük össze a pudingporral. Folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a pudingkrém be nem sűrűsödik. Végül vegyük le a tűzről, és keverjük bele a porcukrot. Hagyjuk, hogy a puding simára süljön. A kihűlt tejszínt verjük kemény habbá. Keverje össze a kihűlt pudingot a rummal, és rövid ideig verje habverővel. Az elkészített tejszínhabot könnyedén forgassa a pudinghoz. Töltse az így kapott pudingot egy dekoratív végzáró kupakkal ellátott pipettás zacskóba. A krémet a hűtőben is hagyhatjuk. A tésztából kerek formákat sodorjunk ki - a muffin felső átmérőjének megfelelő nagyságúakat. Helyezze az egyes kerekeket a muffinra, és kissé nyomja bele a szilikonformába. Sütés előtt minden cupcake alját óvatosan megszúrhatjuk villával. Az előkészített cupcake-eket 180C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük aranyszínűre. A megsült cupcake-eket óvatosan vegyük ki a szilikonformából, és hagyjuk kihűlni egy rácson. Miután kihűlt, töltse meg mindegyik cupcake-et az elkészített krémmel, és ízlés szerint díszítse gyümölccsel. A kész cupcake-eket hűtőszekrénybe tesszük, vagy azonnal tálaljuk.
Tipp:
A kész cupcake-eket néhány nap múlva is meg lehet tölteni, csak tárolja őket zárt edényben vagy dobozban, száraz és hűvös helyen.
Ha egy-két nappal korábban töltjük meg a cupcake-eket, akkor töltés előtt mindegyiket megkenhetjük csokoládéval, ez megakadályozza, hogy a krém jobban beszívódjon a cupcake-be.
Hogy a gyümölcsök frissnek tűnjenek a cupcake-en, javaslom, hogy a gyümölcsöket átlátszó zselatinnal vonjuk be, a spray zselatin kiválóan alkalmas erre a célra. A gyümölcs nem fog kiszáradni, és megőrzi frissességét.
Gyors karácsonyi linzer cupcake diós töltelékkel
A tésztához szükségünk lesz:
150g sima liszt
100g vaj
50g lisztcukor
1db tojássárgája
1db vaníliás cukor
1 tk rum
1 tk citromhéj
1 tk citromlé
A töltelékhez szükségünk lesz:
100g dió
100g darált keksz
250ml tejszínhab
70g porcukor
3 evőkanál marmelád
3 evőkanál rum
A díszítéshez szükségünk lesz:
250g csokoládé
100g dió
Először elkészítjük a tésztát. A lisztet és a cukrokat átszitáljuk, hozzáadjuk az apróra vágott, megpuhított vajat, a tojássárgáját, a rumot, a citromhéjat és -levet. Sima tésztát gyúrunk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni egy ideig. Közben készítse el a diós tölteléket. Melegítsük fel a tejszínt, forraljuk fel a dióval együtt, és keverjük össze. Tegyük át egy tálba a többi hozzávalóval együtt, és keverjük össze. A kész keveréket a hűtőben hagyhatjuk. Tekerjük ki a tésztát egy lapra, és vágjunk ki belőle egy kört - akkorát, mint a muffin felső átmérője. Helyezze az elkészített köröket szilikon muffinformákba, és enyhén nyomkodja meg. Süssük 180C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig, amíg aranyszínűre sül. Vegye ki a kész cupcake-eket a szilikonformából, és hagyja kihűlni őket, lehetőleg egy rácson. Miután kihűlt, töltse meg a cupcake-eket az előkészített keverékkel. Csepegtessük meg olvasztott csokoládéval, és díszítsük egy darab dióval. A kész cupcake-eket tegye a hűtőbe, és bármikor tálalhatja. Több napig is elállnak.
Tipp:
Sütés előtt érdemes a szilikonformát vízzel leönteni, hogy a szilikonforma tökéletesen tapadásmentes legyen.
Egy villával enyhén megszúrhatjuk minden muffin alját, így a tészta lapos marad a muffin alján, és nem képez buborékokat.
A díszítéshez nagy dió helyett használhatunk Griliát vagy Krokantot is.
A töltelékhez ribizlimarmeládét ajánlok, ez egy enyhén savanykás jegyet ad az édes íznek.
Ha nincs diónk, használhatunk mogyorót, vagy készíthetünk diókeveréket a számunkra megfelelő arányban.
Próbálja ki a legnépszerűbb karácsonyi édességet - a darázsfészket videós receptünkkel.
Mini formák, moussecake, semifreddo | |
Karácsonyi sütőformák | |
Mini sütőformák | |
Karácsonyi szilikon formák | |
Karácsony | |
Karácsonyi sütőformák | |
Gyártó | I LOVE CAKES |
EAN | 80030028 |
Termékszám | ilc0035 |
Ellenőrzött vásárló - olyan vásárló véleménye, aki már megvásárolta a terméket.
Ez alatt a nyolc év alatt folyamatosan azon dolgoztunk, hogy javítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy a lehető legjobb élményt nyújthassuk Önnek. Hosszú távú jelenlétünk a piacon garantálja a stabilitást és a változó vásárlói igényekhez való alkalmazkodást.
Saját raktárunkban több mint 8500 cikk található. Ez azt jelenti, hogy a raktáron megjelölt áruk valóban raktáron vannak Prága 8-as raktárunkban. Ezeket az árukat legkésőbb másnap kiszállítjuk.
Büszkék vagyunk rá, hogy már több mint 340 000 megrendelést dolgoztunk fel. Ez a lenyűgöző szám önbizalmat ad, és megerősíti elkötelezettségünket, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk Önnek. Az Ön bizalma kulcsfontosságú számunkra, ezért igyekszünk folyamatosan javítani szolgáltatásainkat és megfelelni az Ön elvárásainak.
A több mint 83 000 elégedett ügyfelünk arra ösztönöz bennünket, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat és bővítsük kínálatunkat. Köszönjük a belénk fektetett bizalmat.