A cukormázat vagy gőz fölött melegítsük fel, de óvatosan, a víz nem szabad felforrnia, és a cukormáz maximális hőmérséklete nem haladhatja meg a 45 fokot. A cukormáz felmelegítésének legjobb módja egy üveg- vagy kerámiatálban a mikrohullámú sütőben. A cukormáz többféleképpen felhasználható, a melegítés és az olvadás folyamata ezután ennek megfelelően fog lezajlani. 1. Ha a cukormázat süteményekre akarod önteni, hogy szeleteléskor is puha maradjon, készítsd el az úgynevezett műganache-ot. A tejszínhabot (legalább 31%-os zsírtartalmú) a tűzhelyen forráspontig melegítjük, majd a tűzhelyet elzárjuk, és beleöntjük a mázat. Ehhez a mázhoz a 60% cukormáz és 40% tejszínhab aránya vált be a legjobban. (40 ml tejszínhab és 60 gramm cukormáz elég egy 20 cm átmérőjű tortához.) A forró tejszínhabban addig keverjük a cukormázat, amíg szépen összeáll, sima, folyékony állagúvá válik, és lassan ráönthetjük a cukormázat a kihűlt tortára. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. 2. Ha a mázat kisebb tortákon szeretnéd használni, hogy szilárd, fényes legyen, és ne dörzsölődjön le, amikor a torták egymáson vannak, akkor itt jön a képbe a mikrohullámú sütő. A mázat 100%-os zsiradékkal (pl. Omega) egy tálban közepes teljesítményen melegítsd fel. Először 20-30 másodpercig, majd vedd ki, keverd meg és tedd vissza, majd tíz másodperc után ismételd meg a folyamatot még néhányszor, amíg a cukormáz sima nem lesz. Így nem fog megégni a cukormázad. Ezután a szokásos módon (mártogatás, ecsettel való festés stb.) kis cukorkák mázazásához használjuk. 3. A cukormázat ún. filigránozásra is használhatjuk. Ott a mázat nem hígítjuk semmivel, a mázgolyókat tíz-húsz másodperc után a mikróban újra felmelegítjük, és közben összekeverjük. Ha felolvadt, egy vékony hegyű szórófejjel ellátott pipettás zacskóba töltjük a cukormázat, és a filigránokat sütőpapírra vagy fóliára fújjuk, majd miután megdermedtek, lehúzzuk, és különböző desszertek, sütemények díszítésére használjuk. Az ilyen díszítések több hónapig is elállnak a dobozban. Összetevők: cukor, hidrogénezett pálmamagzsír, tejsavópor, emulgeálószer (lecitin E322), emulgeálószer E476, színezék E141, ételízesítő, só. Nyomokban földimogyorót, dióféléket és csillagfürtöt tartalmazhat. Tejszárazanyag-tartalom min. 9%. Tápértékek 100 g-ban: energia 2359 kJ/562 kcal, zsír 34,31 g (ebből telített zsírsavak 31,8 g) szénhidrát 62,33 g (ebből cukrok 62,33 g), fehérje 0,9 g, só 0,26 g.
A csomag a következőket tartalmazza: 250 g
cukor, hidrogénezett pálmamagzsír, tejsavópor, emulgeálószer (lecitin E322), emulgeálószer E476, színezék E141, élelmiszer-aroma, só.
Allergének | földimogyoró, diófélék |
Energiaérték kJ | 2359 kj |
Energiaérték kcal | 563,7 kcal |
Zsírok | 34,31 g |
- ebből telített zsírsavak | 31,8 g |
Szénhidrátok | 62,33 g |
- ebből cukrok | 62,33 g |
Fehérje | 0,9 g |
Szál | 0 g |
Só | 0,26 g |
Cseh Köztársaság
Színes | Zöld |
Színes, zsíros és ízesített glazúrok | |
Húsvét | |
Gyártó | dortis |
EAN | 2023000005538 |
Termékszám | DR-1111-250g |
Ellenőrzött vásárló - olyan vásárló véleménye, aki már megvásárolta a terméket.
Ez alatt a nyolc év alatt folyamatosan azon dolgoztunk, hogy javítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy a lehető legjobb élményt nyújthassuk Önnek. Hosszú távú jelenlétünk a piacon garantálja a stabilitást és a változó vásárlói igényekhez való alkalmazkodást.
Saját raktárunkban több mint 8500 cikk található. Ez azt jelenti, hogy a raktáron megjelölt áruk valóban raktáron vannak Prága 8-as raktárunkban. Ezeket az árukat legkésőbb másnap kiszállítjuk.
Büszkék vagyunk rá, hogy már több mint 340 000 megrendelést dolgoztunk fel. Ez a lenyűgöző szám önbizalmat ad, és megerősíti elkötelezettségünket, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk Önnek. Az Ön bizalma kulcsfontosságú számunkra, ezért igyekszünk folyamatosan javítani szolgáltatásainkat és megfelelni az Ön elvárásainak.
A több mint 83 000 elégedett ügyfelünk arra ösztönöz bennünket, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat és bővítsük kínálatunkat. Köszönjük a belénk fektetett bizalmat.