A cukormázat vagy gőz fölött melegítsük fel, de óvatosan, a víz nem szabad felforrnia, és a cukormáz maximális hőmérséklete nem haladhatja meg a 45 fokot. A cukormáz felmelegítésének legjobb módja egy üveg- vagy kerámiatálban a mikrohullámú sütőben. A cukormáz többféleképpen felhasználható, a melegítés és az olvadás folyamata ezután ennek megfelelően fog lezajlani. 1. Ha a cukormázat süteményekre akarod önteni, hogy szeleteléskor is puha maradjon, készítsd el az úgynevezett műganache-ot. A tűzhelyen melegítsük forráspontig a tejszínhabot (legalább 31% zsírtartalmú), majd kapcsoljuk le a tűzhelyet, és öntsük bele a mázat. Ehhez a mázhoz a 60% cukormáz és 40% tejszínhab aránya vált be a legjobban. (40 ml tejszínhab és 60 gramm cukormáz elég egy 20 cm átmérőjű tortához.) A forró tejszínhabban addig keverjük a cukormázat, amíg szépen összeáll, sima, folyékony állagúvá válik, és lassan ráönthetjük a cukormázat a kihűlt tortára. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. 2. Ha a mázat kisebb tortákon szeretnéd használni, hogy szilárd, fényes legyen, és ne dörzsölődjön le, amikor a torták egymáson vannak, akkor itt jön a képbe a mikrohullámú sütő. A mázat 100%-os zsiradékkal (pl. Omega) egy tálban közepes teljesítményen melegítsd fel. Először 20-30 másodpercig, majd vedd ki, keverd meg és tedd vissza, majd tíz másodperc múlva ismételd meg a folyamatot még néhányszor, amíg a cukormáz sima nem lesz. Így nem fog megégni a cukormázad. Ezután a szokásos módon (mártogatás, ecsettel való festés stb.) kis cukorkák mázazásához használjuk. 3. A cukormázat ún. filigránozásra is használhatjuk. Ott a mázat nem hígítjuk semmivel, a mázgolyókat tíz-húsz másodperc után a mikróban újra felmelegítjük, és közben összekeverjük. Ha felolvadt, egy vékony hegyű szórófejjel ellátott pipettás zacskóba töltjük a cukormázat, és a filigránokat sütőpapírra vagy fóliára fújjuk, majd miután megdermedtek, lehúzzuk, és különböző desszertek, sütemények díszítésére használjuk. Az ilyen díszítések több hónapig is elállnak a dobozban. Összetevők: cukor, hidrogénezett pálmamagzsír, kakaópor, emulgeálószer (lecitin E322), emulgeálószer E476, ételízesítő, só. Nyomokban földimogyorót, tejet, dióféléket és csillagfürtöt tartalmazhat. Kakaó szárazanyag-tartalom min. 13%. Tápértékek 100 g-ban: energia 2332 kJ/555 kcal, zsír 35,96 g (ebből telített zsírsavak 32,95 g) szénhidrát 53 g (ebből cukor 51,33 g), rost 4,45 g, fehérje 2,7 g, só 0,06 g.
Színes, zsíros és ízesített glazúrok | |
Gyártó | dortis |
EAN | 2024000000301 |
Termékszám | DR-1402-500g |
Ez alatt a nyolc év alatt folyamatosan azon dolgoztunk, hogy javítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy a lehető legjobb élményt nyújthassuk Önnek. Hosszú távú jelenlétünk a piacon garantálja a stabilitást és a változó vásárlói igényekhez való alkalmazkodást.
Saját raktárunkban több mint 8500 cikk található. Ez azt jelenti, hogy a raktáron megjelölt áruk valóban raktáron vannak Prága 8-as raktárunkban. Ezeket az árukat legkésőbb másnap kiszállítjuk.
Büszkék vagyunk rá, hogy már több mint 340 000 megrendelést dolgoztunk fel. Ez a lenyűgöző szám önbizalmat ad, és megerősíti elkötelezettségünket, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk Önnek. Az Ön bizalma kulcsfontosságú számunkra, ezért igyekszünk folyamatosan javítani szolgáltatásainkat és megfelelni az Ön elvárásainak.
A több mint 83 000 elégedett ügyfelünk arra ösztönöz bennünket, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat és bővítsük kínálatunkat. Köszönjük a belénk fektetett bizalmat.