Speciális angyaltorta forma lábakkal a tökéletes légkeringésért a kész torta hűtésekor. Ez az alumínium forma tapadásmentes felülettel van bevonva, így nem kell zsírozni ( csak bizonyos esetekben ajánlott a forma zsírozása és kiürítése ). Ha szeretné, csak fújja be a formát sütőolajjal. A csúcsos alsó rész kivehető, így a burkolat könnyen eltávolítható a formából. Ha ki szeretné próbálni az angyaltorta receptet, akkor ezt a formát nem szabad kihagynia. Hagyományos formában a sütemény nehezen hűl ki, és a tészta veszít a térfogatából.
A recept egyszerű: Elektromos keverőben habverővel közepes sebességen verjünk habosra 12 tojásfehérjét, habverés közben adjunk hozzá finomra őrölt cukrot, kb. 300 g-ot és egy teáskanál vaníliakivonatot , adhatunk hozzá egy csipet sót is - a jobb habzás érdekében. Egyes receptek egy teáskanál borkőtejszínt kérnek a tojásfehérjéhez adalékként - a tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, amikor felverjük. Az így kapott hóba óvatosan keverjünk 300 g szitált, finom, lehetőleg porcukrot - néha Podsyp cukornak is nevezik. Egyes receptekben csak lisztet adnak hozzá, ebből kb. 250g-ot az eredeti receptben nem. A kész keveréket óvatosan öntsük az Angyaltorta-formába, a tészta felületét egy cukrászpalettás késsel simítsuk el, végül a formát kissé döngöljük az asztalra, hogy a felesleges levegő kiáramoljon.
Süssük 160 °C-on körülbelül 35 percig. A héjának ruganyos tapintásúnak kell lennie, és a kéregnek aranyszínűnek kell lennie.
Most fordítsa meg a formát, a speciális lábak megakadályozzák, hogy a levegő a kéregbe jusson, és garantálják a piskóta tökéletes, fokozatos kihűlését. A kéreg még jobb lehűlése érdekében használhat például egy borosüveget, és a forma belső szárát az üveg nyakára helyezheti. A forma így magasabbra kerül, és a keringés még jobb lesz.
1 óra elteltével fordítsuk meg a formát, óvatosan vegyük ki a mandula belső részét (ez a forma aljához tartozik, így a piskóta szépen kijön a mandulával együtt). Egy pogácsakéssel húzzuk le a mandulán lévő - esetleg megégett - tortarészt, és tegyük a piskótát egy tálcára vagy tányérra.
A kész piskótát fogyaszthatjuk úgy, ahogy van, vagy sziruppal megöntözve, vagy gyakran friss gyümölcsökkel, pl. eperrel, áfonyával, málnával tálaljuk, és tejszínnel megkenve, kókuszdióval megszórva.
Sütőformák | |
Gyártó | Wilton |
EAN | 070896225528 |
Termékszám | 0260446 |
Ez alatt a nyolc év alatt folyamatosan azon dolgoztunk, hogy javítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy a lehető legjobb élményt nyújthassuk Önnek. Hosszú távú jelenlétünk a piacon garantálja a stabilitást és a változó vásárlói igényekhez való alkalmazkodást.
Saját raktárunkban több mint 8500 cikk található. Ez azt jelenti, hogy a raktáron megjelölt áruk valóban raktáron vannak Prága 8-as raktárunkban. Ezeket az árukat legkésőbb másnap kiszállítjuk.
Büszkék vagyunk rá, hogy már több mint 340 000 megrendelést dolgoztunk fel. Ez a lenyűgöző szám önbizalmat ad, és megerősíti elkötelezettségünket, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk Önnek. Az Ön bizalma kulcsfontosságú számunkra, ezért igyekszünk folyamatosan javítani szolgáltatásainkat és megfelelni az Ön elvárásainak.
A több mint 83 000 elégedett ügyfelünk arra ösztönöz bennünket, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat és bővítsük kínálatunkat. Köszönjük a belénk fektetett bizalmat.